Miten aktivoida kissaa? Entä kuinka antaa kissalle lääke? Googlettaakin voi, mutta vastauksia ja neuvoja saa varta vasten kissoille ja kissanomistajille suunnatuilta verkkokursseilta. Nouseva trendi vai mikä, mutta tällaisia kursseja on tämän vuoden aikana tarjolla useampia.

Suomen Agility Kissat ry on saanut toiveita verkkokurssien järjestämisestä. He ryhtyivät hetimmiten toimeen: ensimmäinen kissanaktivointia käsittelevä kurssi alkoi 28.3.2016, seuraava on luvassa 28.11.2016 ja missäpä muuallakaan kuin verkossa.

- Monille kissoille vieraat paikat ovat iso stressi, mikä taas monesti nostaa omistajankin stressitasoa ja madaltaa halua edes osallistua kurssille. Verkkokurssit soveltuvat siis hyvin kissanomistajille, toteaa yhdistyksen puheenjohtaja Virve Heikki.

 

kosketuskeppi_kaytossa_kissan_kanssa


Verkon välityksellä tapahtuvaa koulutusta tarjoaa myös Koirakoulu verkossa – ILO training. Nimestään huolimatta kurssitarjontaa löytyy myös kissoille. Eläinten käytösneuvoja Jaana Pohjolan vetämä Kissan kotihuolto -kurssilla treenataan muun muassa lääkkeen antamista ja kynsien leikkaamista.

Uusimpana on kissojen virikeluento, jossa jokaiselle kissalle suunnitellaan henkilökohtainen, tavoitteellinen virikeohjelma kissan persoonallisuuden mukaan. Agilityn alkeet -koulutuksessa Pohjolan opastamana harjoitellaan ylittämään erilaisia kotikutoisia esteitä.

- Kaikille kursseille yhteistä on se, että osallistuja voi luottaa siihen, että koulutusmenetelmät ovat aina eläinystävälliset ja perustuvat yleisesti hyväksyttyyn teoriaan siitä, että kaikki eläimet oppivat samoilla periaatteilla, hän selittää.

Kummankin tahon järjestämillä kursseilla osallistujat saavat kirjallista materiaalia sekä havainnollistavia kuvia ja videoita.

- Verkkokurssi tarjoaa mahdollisuuden tutustua materiaaliin silloin kun on aikaa ja tehdä sen omaan tahtiin. Materiaalin saa kurssin päätyttyä omaan käyttöön, Virve Heikki lisää.

Miten suosittuja kurssit ovat ja opitaanko niiden avulla aktivoimaan omaa kissaa ja antamaan sille lääke? Se selviää tämän kevään aikana. Ainakin Suomen Agility Kissat ry:ssä kehrätään tyytyväisinä ja uusi kurssi on jo suunnitteilla.

- Kissojen rooli lemmikkinä muuttuu. Niiden hyvinvointiin panostetaan yhä enemmän ja niitä halutaan ymmärtää paremmin, tietää eläintenten käytösneuvoja Jaana Pohjola.

(Tekstiä päivitetty 2.11.2016)


Lisätietoja mainituista kursseista:

Suomen Agility Kissat ry – Kissan aktivointikurssi
Koirakoulu verkossa ILO training – Kissan kotihuolto
Loikkaa myös tänne:

10 kysymystä ja vastausta kissa-agilitysta

TV:stä tuttu Misse Perdita kehrää esteille ja esiintymiselle

10 kysymystä ja vastausta kissojen kouluttamisesta

Agilityradoilta tuttu Miuku-kissa on sokea ja nopea

 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita