Lucky James, tutummin Jesse, saa vuolaasti kehuja – ja ansiosta. 11-vuotias kissa pelasti juuri perheensä häkämyrkytykseltä. Perheen äiti Virve Heikki kertaa tämän aamun tapahtumia näin:

Meillä on puulämmitys ja illalla laitoin pannulle tulet. Hyvä veto ja kaikki ok. Kolmelta yöllä kaikki ok. Neljältä Jesse tuli maukumaan ja käveli kylkeni päällä puskien. Aluksi komensin kollia nukkumaan, kun ajattelin, että se on nähnyt ketun tai muuta ulkona. Jesse kuitenkin tuli uudestaan puskemaan ja taiteilemaan kyljen päälle.

Silloin havahduin paremmin ja haistoin savun. Tupa oli täynnä savua ja varottimet eivät toimineet. Piipun kohdalla seinässä oli halkio ja siitä tuli savua. Ovet auki, kun tiesin, että nokipaloa kehittää ja hätäkeskukseen soitto.

Naapurin palomies kurvasi eka paikalle ja laiteltiin räppänöitä auki. Tässä tilanteessa siis ovien ja ikkunoiden avaus ok, kun missään ei sisällä liekkejä ollut.


paloautot_paikalla


Nyt tuuletusta ja siivousta, pyykinpesua. Jos ei olis Jesse herättäny, tuskin oltais selvitty, niin pahasti savua oli. Vaarana oli, että piippu räjähtäisi ja se olisi ollu viimeistään menoa. Mutta ilman Jesseä olisimme varmaan häkään kuolleet koko sakki.

Kyllä me ollaan onnekaita! Savuvahinkoja tuli kodintekstiileihin, mutta se on pientä ja uutta materiaalia saa aina.

Kyllä Jesse sai kehuja palomiehiltäkin ja syystä. On se vaan upea kissa!
 

jesse_on_sankarikissa-ainesta
PS.
Helmikuussa 2016 Suomen Kissaliitto palkitsi sankarikissoja ja joukossa on myös Jesse. Lue Kissakkaan uutinen täältä:
Ihmishenkiä pelastaneet Jesse, Pekko ja Ville saivat sankarikissan arvonimet.

Ensimmäiset sankarikissat palkittiin keväällä 2015. Yksi niistä oli Vantaalla asuva kotikissa Seppo. Lue lisää Seposta täältä.

 

Kommentit  
0 # Ana 29.02.2016 12:35
Sankarikissa :))
Ilmoita ylläpidolle

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita